

Zioła Jędrzeja Color 1
zestaw: probiotyki dla Seniora, 2x500 ml/1 opak.
155
00
zł
194,35 zł
Cena regularna
Cena, która obowiązuje standardowo bez promocji
135,00 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Piękno z natury. Naturalna pielęgnacja w supercenach
HITY CENOWE! Suplementy diety
Darmowa dostawa!
od 59 zł po zalogowaniu
Do domu:
1-3 dni robocze
Odbiór w paczkomacie:
1-3 dni robocze
Sprzedawane przez Hebe Partner
Przeczytaj więcej o Zioła Jędrzeja Color 1
Ekstrakt ziołowo probiotyczny Głóg
Ekstrakt pozyskany z fermentowanych, ekologicznych surowców ziołowych. Pozyskany drogą mikrobiologiczną przy długotrwałej fermentacji z udziałem bakterii probiotycznych.
Skład:
Ekstrakt pozyskany z fermentowanych ziół i owoców (100%) [w tym: owoc głogu (23,3%), kwiat głogu (20,0%), liście melisy (16,6%), ziele dziurawca (16,6%), kwiat lipy (13,3%), ziele skrzypu (10%)] wzbogacony o zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych.
Identyfikacja szczepów zawartych w produkcie.
1. Lactobacillus rhamnosus GG ATCC53103
2. Lactobacillus rhamnosus LR 04
3. Lactobacillus rhamnosus LR 05
4. Lactobacillus acidophilus LA 1
5. Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2
6. Lactobacillus plantarum LP 02
7. Lactobacillus plantarum LP 01
8. Lactobacillus fermentum LF 2
9. Bifidobacterium breve BL 10
10. Bifidobacterium breve Bbr 8
11. Bifidobacterium longum BL 03
12. Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bi 1 MDX
13. Streptococcus thermophilus Z 57
14. Streptococcus thermophilus 9 Y
15. L. casei 101/37
Zalecenia:
· wsparcie pracy serca i wzmacniania naczyń krwionośnych, które potwierdzają badania właściwości głogu
· obniżenie ciśnienia krwi powiązane z działaniem związków znajdujących się w owocach głogu
· złagodzenie stanów nerwowych, depresyjnych oraz lękowych, szczególnie zalecane w przypadku stresowego trybu życia
· poprawa pracy przewodu pokarmowego dzięki aktywnym bakteriom probiotycznym
· redukcja niedoborów składników witaminowych, mineralnych i antyoksydacyjnych zawartych w ekstrakcie
· pobudzenie układu odpornościowego, jako istotny wpływ stosowania preparatów probiotycznych
· hamowanie rozwoju stanów zapalnych, neutralizowanie toksyn i bakterii chorobotwórczych
· unormowanie perystaltyki jelit, w tym poprawa procesów wypróżniania
· opóźnienie procesów starzenia się komórek, dzięki zawartym w preparacie metabolitom bakterii probiotycznych, który wytworzyły w czasie hodowli
· wzbogacenie i odbudowa mikrobioty jelit dzięki wysokiej aktywności bakterii
Właściwości:
Produkt ekologiczny. Bez glutenu, laktozy i kazeiny (Bezmleczny). Nie zawiera dodatku cukru i substancji słodzących.
Nie dodano barwników i konserwantów. Niepasteryzowany i nieklarowany.
Walory i sposób spożycia:
Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Przed otwarciem butelki zawartość mocno wstrząsnąć.
Rozcieńczony ekstrakt charakteryzuje się świeżym, owocowo ziołowym aromatem i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem.
Dorośli: 10 do 15 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 100 ml wody lub dowolnym napoju.
Dzieci >3 lat: 5 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 50 ml wody lub dowolnym napoju.
Warunki przechowywania:
· Po otwarciu przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
· Naturalnym konserwantem koncentratu napoju są zawarte w nim prozdrowotne metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
Dodatkowe informacje
Kwiat i owoc głogu działa nasercowo, rozkurczowo, obniża ciśnienie krwi, działa uspokajająco. Głóg może przynosić ulgę w bólach stawowych i kostnych i także w nerwobólach. Głóg działa łagodnie i powoli, działanie to utrzymuje się przez długi czas i nie obserwuje się szkodliwych skutków ubocznych.
Liść melisy jest środkiem stosowanym od wieków w celu łagodzenia napięcia, drażliwości i niepokoju oraz w celu ułatwienia zasypiania.
Dziurawiec zwyczajny
Ziele dziurawca wykazuje działania uspakajające, antydepresyjne, rozkurczające mięśnie gładkie przewodu pokarmowego, dróg żółciowych, naczyń krwionośnych oraz w mniejszym stopniu na drogi moczowe. Stosowany jest w stanach zapalnych przewodu pokarmowego i skurczowych dróg żółciowych oraz przewodu pokarmowego.
Kwiat lipy stosowany jest w chorobach przeziębieniowych, schorzeniach przewodu pokarmowego a także w celu oczyszczania organizmu. Kwiat lipy wzmacnia system nerwowy zmniejszając podatność na sytuacje nerwowe oraz wspomaga zasypianie.
Ziele skrzypu- związki czynne zawarte w roślinie poprawiają stan włosów i paznokci. Ziele skrzypu jest szczególnie cenne dla ludzi w wieku podeszłym i dla kobiet karmiących, gdyż poprawia mineralizację i gęstość kości. Skrzyp opóźnia proces starzenia się komórek.
Ekstrakt ziołowo probiotyczny Owoce Lasu
Ekstrakt pozyskany z fermentowanych, ekologicznych surowców ziołowych i owoców. Pozyskany drogą mikrobiologiczną przy długotrwałej fermentacji z udziałem bakterii probiotycznych.
Skład:
Ekstrakt z fermentowanych liści i owoców (100%) [w tym: owoce czarnej porzeczki, dzikiej róży i jeżyny, liście jeżyny, czarnej porzeczki i poziomki, ziele skrzypu i czystka (po 16,6%)] wzbogacony o zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych. Pojemność 500 ml.
Identyfikacja szczepów zawartych w produkcie.
1. Lactobacillus rhamnosus GG ATCC53103
2. Lactobacillus rhamnosus LR 04
3. Lactobacillus rhamnosus LR 05
4. Lactobacillus acidophilus LA 1
5. Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2
6. Lactobacillus plantarum LP 02
7. Lactobacillus plantarum LP 01
8. Lactobacillus fermentum LF 2
9. Bifidobacterium breve BL 10
10. Bifidobacterium breve Bbr 8
11. Bifidobacterium longum BL 03
12. Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bi 1 MDX
13. Streptococcus thermophilus Z 57
14. Streptococcus thermophilus 9 Y
15. L. casei 101/37
Zalecenia:
· wsparcie ogólnej odporności dzięki zawartym w ekstrakcie składnikom, w tym silne działanie antyoksydacyjne
· oczyszczanie organizmu powiązane z działaniem liści i owoców czarnej porzeczki oraz jeżyn
· oczyszczanie układu moczowego przyczyniające się do utrzymania odpowiedniego ph, szczególnie zalecane w przypadku chorób nerek i pęcherza moczowego
· poprawa pracy przewodu pokarmowego dzięki aktywnym bakteriom probiotycznym
· redukcja niedoborów składników witaminowych, mineralnych i antyoksydacyjnych zawartych w ekstrakcie
· pobudzanie układu odpornościowego, jako istotny wpływ stosowania preparatów probiotycznych
· hamowanie rozwoju stanów zapalnych, eliminacji toksyn i bakterii chorobotwórczych
· unormowanie perystaltyki jelit, w tym poprawa procesów wypróżniania
· opóźnienie procesów starzenia się komórek, dzięki zawartym w preparacie metabolitom bakterii probiotycznych, który wytworzyły w czasie hodowli
· wzbogacenie i odbudowa mikrobioty jelit dzięki wysokiej aktywności bakterii
Właściwości:
· Produkt ekologiczny. Bez glutenu, laktozy i kazeiny (Bezmleczny). Nie zawiera dodatku cukru i substancji słodzących.
Nie dodano barwników i konserwantów. Niepasteryzowany i nieklarowany.
Walory i sposób spożycia:
Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Przed otwarciem butelki zawartość mocno wstrząsnąć.
Rozcieńczony ekstrakt charakteryzuje się świeżym, owocowo ziołowym aromatem i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem.
Dorośli: 10 do 15 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 100 ml wody lub dowolnym napoju.
Dzieci > 3 lat: 5 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 50 ml wody lub dowolnym napoju.
Warunki przechowywania:
Po otwarciu przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Naturalnym konserwantem koncentratu napoju są zawarte w nim prozdrowotne metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
Dodatkowe informacje
Liść i owoc jeżyny
Liście jeżyn wykazują działanie przeciwbiegunkowe, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne w przewodzie pokarmowym, zwiększają poza tym nieznacznie ilość wydalanego moczu i działają lekko napotnie, łagodnie regulują przemianę materii i ułatwiają usuwanie z moczem toksycznych metabolitów.
Owoce jeżyny zawierają oprócz cukrów kwasy organiczne, śluzy flawonoidy, pektyny, garbniki, dużo związków potasu i magnezu, witaminę C, B oraz prowitaminę A, mają działanie przeciwbiegunkowe, przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, lekko przeciwgorączkowe i napotne oraz poprawiają przemianę materii.
Liść i owoc czarnej porzeczki
Liście zawierają flawonoidy (pochodne kwercetyny i izoramnetyny), garbniki, olejek lotny (alfa-pinen, gereniol, limonen), witaminę C i sole mineralne. Stosuje się głównie jako środek moczopędny przydatny w leczeniu niektórych chorób nerek i pęcherza moczowego. Liście są także stosowane jako środek przeciwzapalny w nieżytach żołądka i jelit, mają właściwości antyseptyczne. Owoce porzeczki czarnej zawierają glikozydy, cyjaniny, delfinifyny, witaminę C, witaminy z grupy B, kwas cytrynowy, pektyny, cukry, sole mineralne z dużą zawartością potasu i żelaza.
Liść poziomki
Liść poziomki zawiera flawonoidy, witaminę C, garbniki, glikozydy, ślady alkaloidów, olejków i sole mineralne. Stosowane są jako środek regulujący przemianę materii, przy nadciśnieniu, miażdżycy naczyń krwionośnych, przy zaburzeniach czynności przewodu pokarmowego, biegunkach, zaparciach, hemoroidach oraz jako środek moczopędny w schorzeniach nerek i pęcherza.
Ziele skrzypu
Związki czynne zawarte w roślinie poprawiają stan włosów i paznokci. Ziele skrzypu jest szczególnie cenne dla ludzi w wieku podeszłym i dla kobiet karmiących, gdyż poprawia mineralizację i gęstość kości. Skrzyp opóźnia proces starzenia się komórek.
ID:
49994043
Mogą Ci się też spodobać
N/A
N/A
N/A
N/A
Składniki
Ekstrakt ziołowo probiotyczny Głóg: Ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (100%) [w tym: owoce głogu (23,3%), kwiaty głogu (20%), liście melisy (16,7%), ziele dziurawca (16,7%), kwiaty lipy (13,3%), ziele skrzypu polnego (10%), zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×10^7 jtk/ml)]. Suplement diety jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y. Ekstrakt ziołowo probiotyczny Owoce Lasu: Ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (100%) [w tym: liście jeżyny (13,9%), liście czarnej porzeczki (13,9%), ziele czystka (13,9%), owoce dzikiej róży (13,9%), owoce czarnej porzeczki (13,9%), owoce jeżyny (13,9%), liście poziomki (8,3%), ziele skrzypu polnego (8,3%), zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×10^7 jtk/ml)]. Suplement diety jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Ostatnio przeglądane