Zioła Jędrzeja Color 1

zestaw: probiotyki dla Seniora, 2x500 ml/1 opak.

147 00
DODANO
Suplementy beauty w supercenach
od 59 zł po zalogowaniu
Do domu: 1-3 dni robocze
Odbiór w paczkomacie: 1-3 dni robocze
Ostatnie sztuki online
Produkt niedostępny online
Sprzedawane przez Hebe Partner

Przeczytaj więcej o Zioła Jędrzeja Color 1

Ekstrakt ziołowo probiotyczny Głóg Ekstrakt pozyskany z fermentowanych, ekologicznych surowców ziołowych. Pozyskany drogą mikrobiologiczną przy długotrwałej fermentacji z udziałem bakterii probiotycznych. Skład: Ekstrakt pozyskany z fermentowanych ziół i owoców (100%) [w tym: owoc głogu (23,3%), kwiat głogu (20,0%), liście melisy (16,6%), ziele dziurawca (16,6%), kwiat lipy (13,3%), ziele skrzypu (10%)] wzbogacony o zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych. Identyfikacja szczepów zawartych w produkcie. 1. Lactobacillus rhamnosus GG ATCC53103 2. Lactobacillus rhamnosus LR 04 3. Lactobacillus rhamnosus LR 05 4. Lactobacillus acidophilus LA 1 5. Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2 6. Lactobacillus plantarum LP 02 7. Lactobacillus plantarum LP 01 8. Lactobacillus fermentum LF 2 9. Bifidobacterium breve BL 10 10. Bifidobacterium breve Bbr 8 11. Bifidobacterium longum BL 03 12. Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bi 1 MDX 13. Streptococcus thermophilus Z 57 14. Streptococcus thermophilus 9 Y 15. L. casei 101/37 Zalecenia: · wsparcie pracy serca i wzmacniania naczyń krwionośnych, które potwierdzają badania właściwości głogu · obniżenie ciśnienia krwi powiązane z działaniem związków znajdujących się w owocach głogu · złagodzenie stanów nerwowych, depresyjnych oraz lękowych, szczególnie zalecane w przypadku stresowego trybu życia · poprawa pracy przewodu pokarmowego dzięki aktywnym bakteriom probiotycznym · redukcja niedoborów składników witaminowych, mineralnych i antyoksydacyjnych zawartych w ekstrakcie · pobudzenie układu odpornościowego, jako istotny wpływ stosowania preparatów probiotycznych · hamowanie rozwoju stanów zapalnych, neutralizowanie toksyn i bakterii chorobotwórczych · unormowanie perystaltyki jelit, w tym poprawa procesów wypróżniania · opóźnienie procesów starzenia się komórek, dzięki zawartym w preparacie metabolitom bakterii probiotycznych, który wytworzyły w czasie hodowli · wzbogacenie i odbudowa mikrobioty jelit dzięki wysokiej aktywności bakterii Właściwości: Produkt ekologiczny. Bez glutenu, laktozy i kazeiny (Bezmleczny). Nie zawiera dodatku cukru i substancji słodzących. Nie dodano barwników i konserwantów. Niepasteryzowany i nieklarowany. Walory i sposób spożycia: Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Przed otwarciem butelki zawartość mocno wstrząsnąć. Rozcieńczony ekstrakt charakteryzuje się świeżym, owocowo ziołowym aromatem i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem. Dorośli: 10 do 15 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 100 ml wody lub dowolnym napoju. Dzieci >3 lat: 5 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 50 ml wody lub dowolnym napoju. Warunki przechowywania: · Po otwarciu przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 30 dni. · Naturalnym konserwantem koncentratu napoju są zawarte w nim prozdrowotne metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty. Dodatkowe informacje Kwiat i owoc głogu działa nasercowo, rozkurczowo, obniża ciśnienie krwi, działa uspokajająco. Głóg może przynosić ulgę w bólach stawowych i kostnych i także w nerwobólach. Głóg działa łagodnie i powoli, działanie to utrzymuje się przez długi czas i nie obserwuje się szkodliwych skutków ubocznych. Liść melisy jest środkiem stosowanym od wieków w celu łagodzenia napięcia, drażliwości i niepokoju oraz w celu ułatwienia zasypiania. Dziurawiec zwyczajny Ziele dziurawca wykazuje działania uspakajające, antydepresyjne, rozkurczające mięśnie gładkie przewodu pokarmowego, dróg żółciowych, naczyń krwionośnych oraz w mniejszym stopniu na drogi moczowe. Stosowany jest w stanach zapalnych przewodu pokarmowego i skurczowych dróg żółciowych oraz przewodu pokarmowego. Kwiat lipy stosowany jest w chorobach przeziębieniowych, schorzeniach przewodu pokarmowego a także w celu oczyszczania organizmu. Kwiat lipy wzmacnia system nerwowy zmniejszając podatność na sytuacje nerwowe oraz wspomaga zasypianie. Ziele skrzypu- związki czynne zawarte w roślinie poprawiają stan włosów i paznokci. Ziele skrzypu jest szczególnie cenne dla ludzi w wieku podeszłym i dla kobiet karmiących, gdyż poprawia mineralizację i gęstość kości. Skrzyp opóźnia proces starzenia się komórek. Ekstrakt ziołowo probiotyczny Owoce Lasu Ekstrakt pozyskany z fermentowanych, ekologicznych surowców ziołowych i owoców. Pozyskany drogą mikrobiologiczną przy długotrwałej fermentacji z udziałem bakterii probiotycznych. Skład: Ekstrakt z fermentowanych liści i owoców (100%) [w tym: owoce czarnej porzeczki, dzikiej róży i jeżyny, liście jeżyny, czarnej porzeczki i poziomki, ziele skrzypu i czystka (po 16,6%)] wzbogacony o zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych. Pojemność 500 ml. Identyfikacja szczepów zawartych w produkcie. 1. Lactobacillus rhamnosus GG ATCC53103 2. Lactobacillus rhamnosus LR 04 3. Lactobacillus rhamnosus LR 05 4. Lactobacillus acidophilus LA 1 5. Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2 6. Lactobacillus plantarum LP 02 7. Lactobacillus plantarum LP 01 8. Lactobacillus fermentum LF 2 9. Bifidobacterium breve BL 10 10. Bifidobacterium breve Bbr 8 11. Bifidobacterium longum BL 03 12. Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bi 1 MDX 13. Streptococcus thermophilus Z 57 14. Streptococcus thermophilus 9 Y 15. L. casei 101/37 Zalecenia: · wsparcie ogólnej odporności dzięki zawartym w ekstrakcie składnikom, w tym silne działanie antyoksydacyjne · oczyszczanie organizmu powiązane z działaniem liści i owoców czarnej porzeczki oraz jeżyn · oczyszczanie układu moczowego przyczyniające się do utrzymania odpowiedniego ph, szczególnie zalecane w przypadku chorób nerek i pęcherza moczowego · poprawa pracy przewodu pokarmowego dzięki aktywnym bakteriom probiotycznym · redukcja niedoborów składników witaminowych, mineralnych i antyoksydacyjnych zawartych w ekstrakcie · pobudzanie układu odpornościowego, jako istotny wpływ stosowania preparatów probiotycznych · hamowanie rozwoju stanów zapalnych, eliminacji toksyn i bakterii chorobotwórczych · unormowanie perystaltyki jelit, w tym poprawa procesów wypróżniania · opóźnienie procesów starzenia się komórek, dzięki zawartym w preparacie metabolitom bakterii probiotycznych, który wytworzyły w czasie hodowli · wzbogacenie i odbudowa mikrobioty jelit dzięki wysokiej aktywności bakterii Właściwości: · Produkt ekologiczny. Bez glutenu, laktozy i kazeiny (Bezmleczny). Nie zawiera dodatku cukru i substancji słodzących. Nie dodano barwników i konserwantów. Niepasteryzowany i nieklarowany. Walory i sposób spożycia: Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Przed otwarciem butelki zawartość mocno wstrząsnąć. Rozcieńczony ekstrakt charakteryzuje się świeżym, owocowo ziołowym aromatem i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem. Dorośli: 10 do 15 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 100 ml wody lub dowolnym napoju. Dzieci > 3 lat: 5 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 50 ml wody lub dowolnym napoju. Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 30 dni. Naturalnym konserwantem koncentratu napoju są zawarte w nim prozdrowotne metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty. Dodatkowe informacje Liść i owoc jeżyny Liście jeżyn wykazują działanie przeciwbiegunkowe, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne w przewodzie pokarmowym, zwiększają poza tym nieznacznie ilość wydalanego moczu i działają lekko napotnie, łagodnie regulują przemianę materii i ułatwiają usuwanie z moczem toksycznych metabolitów. Owoce jeżyny zawierają oprócz cukrów kwasy organiczne, śluzy flawonoidy, pektyny, garbniki, dużo związków potasu i magnezu, witaminę C, B oraz prowitaminę A, mają działanie przeciwbiegunkowe, przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, lekko przeciwgorączkowe i napotne oraz poprawiają przemianę materii. Liść i owoc czarnej porzeczki Liście zawierają flawonoidy (pochodne kwercetyny i izoramnetyny), garbniki, olejek lotny (alfa-pinen, gereniol, limonen), witaminę C i sole mineralne. Stosuje się głównie jako środek moczopędny przydatny w leczeniu niektórych chorób nerek i pęcherza moczowego. Liście są także stosowane jako środek przeciwzapalny w nieżytach żołądka i jelit, mają właściwości antyseptyczne. Owoce porzeczki czarnej zawierają glikozydy, cyjaniny, delfinifyny, witaminę C, witaminy z grupy B, kwas cytrynowy, pektyny, cukry, sole mineralne z dużą zawartością potasu i żelaza. Liść poziomki Liść poziomki zawiera flawonoidy, witaminę C, garbniki, glikozydy, ślady alkaloidów, olejków i sole mineralne. Stosowane są jako środek regulujący przemianę materii, przy nadciśnieniu, miażdżycy naczyń krwionośnych, przy zaburzeniach czynności przewodu pokarmowego, biegunkach, zaparciach, hemoroidach oraz jako środek moczopędny w schorzeniach nerek i pęcherza. Ziele skrzypu Związki czynne zawarte w roślinie poprawiają stan włosów i paznokci. Ziele skrzypu jest szczególnie cenne dla ludzi w wieku podeszłym i dla kobiet karmiących, gdyż poprawia mineralizację i gęstość kości. Skrzyp opóźnia proces starzenia się komórek.
ID: 49994043

Składniki

Ekstrakt ziołowo probiotyczny Głóg: Ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (100%) [w tym: owoce głogu (23,3%), kwiaty głogu (20%), liście melisy (16,7%), ziele dziurawca (16,7%), kwiaty lipy (13,3%), ziele skrzypu polnego (10%), zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×10^7 jtk/ml)]. Suplement diety jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y. Ekstrakt ziołowo probiotyczny Owoce Lasu: Ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (100%) [w tym: liście jeżyny (13,9%), liście czarnej porzeczki (13,9%), ziele czystka (13,9%), owoce dzikiej róży (13,9%), owoce czarnej porzeczki (13,9%), owoce jeżyny (13,9%), liście poziomki (8,3%), ziele skrzypu polnego (8,3%), zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×10^7 jtk/ml)]. Suplement diety jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.