Przeczytaj więcej o Joy Day
2x Probiotyk Joy Day – Kurkuma, Imbir, Pieprz
Zalecenia:
- Odbudowa i wzbogacenie pożytecznej mikrobioty jelitowej
- Silne działanie przeciwutleniające, antyoksydacyjne oraz przeciwzapalne
- Uzupełnienie deficytu prozdrowotnych bakterii w jelicie grubym
- Pobudzenie reakcji układu immunologicznego w stanach zapalnych
- Odbudowa i uszczelnianie nabłonka jelita
- Regulacja perystaltyki jelit oraz wypróżniania
- Zapobieganie występowaniu oraz nawracaniu biegunek i zaparć
- Wsparcie trawienia i przyswajania składników odżywczych
- Łagodzenie objawów alergii i nietolerancji pokarmowej
- Hamowanie rozwoju patogennych drobnoustrojów
- Opóźnianie procesów starzenia się komórek
Właściwości: Produkt ekologiczny, bez glutenu, laktozy i kazeiny (Bezmleczny). Nie dodano cukru i substancji słodzących. Nie zawiera barwników i konserwantów. Niepasteryzowany i nieklarowany.
Pełna identyfikacja: · Lactobacillus rhamnosus GG, · L. rhamnosus LR 04, · L. rhamnosus LR 05, · L. acidophilus LA 1, · L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, · L. casei 101/37, · L. plantarum LP 02, · L. plantarum LP 01, · L. fermentum LF2, · Bifidobacterium breve BL 10, · B. breve Bbr 8, · B. longum BL 03, · B. animalis ssp. lactis Bi 1, · Streptococcus thermophilus Z 57, · S. thermophilus 9 Y.
Warunki przechowywania:
Probiotyk po otwarciu przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 30 dni. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Naturalnym konserwantem probiotyku są zawarte w nim prozdrowotne metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty. Mogący powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są efektem naturalnym.